Μάφιν με καπνιστή γαλοπούλα & σαλάτα φακές με κολοκύθα για 4 άτομα από τον σεφ Βασίλη Καλλιμούκο και την εκπομπή FOOD STORY.
Μάφιν με καπνιστή γαλοπούλα & σαλάτα φακές με κολοκύθα
FoodStory by Βασίλης ΚαλλιμούκοςIngredients
ΓΙΑ 12 ΜΑΦΙΝ
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200 γρ. τσένταρ
- 1 κούπα Γαλοπούλα Kαπνιστή ΛΟΥΓΙΑΚΗΣ
Α’ ΜΕΙΓΜΑ
- 300 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
- 1½ κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- ¼ κ.γλ. αλάτι
Β’ ΜΕΙΓΜΑ
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κούπα πλήρες φρέσκο γάλα
- 80 γρ. ηλιέλαιο
- 60 γρ. πλήρες στραγγιστό γιαούρτι
- ½ κ.γλ. ξερή ρίγανη
- ½ κ.γλ. ξερό βασιλικό
- 1 σκελίδα σκόρδο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
- 80 γρ. φακές
- 1 συσκευασία φύλλα ρόκας
- 1 μικρό κρεμμύδι
- Φύλλα από φρέσκο θυμάρι
- Αμύγδαλο φιλέ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΑ
- 400 γρ. κολοκύθα πορτοκαλί
- 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. κανέλα
- ½ κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών all spice
- αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
- 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ¼ κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών all spice
- ¼ κ.γλ. σκόνη τζίντζερ
- αλάτι
- Πιπέρι
Video
Notes
Μάφιν με καπνιστή γαλοπούλα & σαλάτα φακές με κολοκύθα
Λουγιάκης γαλοπούλα καπνιστή (στρογγυλή) σε φέτες
Ακολουθήστε τον σεφ Βασίλη Καλλιμούκο στις μαγειρικές του αναζητήσεις μέσα από την εκπομπή FOOD STORY στη ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης. Έχοντας την πεποίθηση ότι η μαγειρική θα έπρεπε να είναι μία βασική ανθρώπινη δεξιότητα, όπως η γραφή, η ανάγνωση ή η οδήγηση, ο Βασίλης μας μαθαίνει, βήμα βήμα, πώς να δημιουργούμε από τις πιο απλές μέχρι τις πιο απαιτητικές συνταγές, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά. Όλοι θα μάθουμε κάτι καινούργιο. Μπορεί να είναι ένας απλούστερος τρόπος να μαγειρέψουμε μπελαλίδικες συνταγές, ένας νέος τρόπος να χρησιμοποιήσουμε μπαχαρικά, ένας φρέσκος συνδυασμός υλικών ή tips και τεχνικές που μετατρέπουν το καθημερινό φαγητό σε κάτι ξεχωριστό.