Σπιτική πίτσα φούρνου για 4 άτομα από τον σεφ Βασίλη Καλλιμούκο και την εκπομπή FOOD STORY.
Σπιτική πίτσα φούρνου
FoodStory by Βασίλης ΚαλλιμούκοςIngredients
ΓΙΑ 2 ΠΙΤΣΕΣ / 25-26 cm.
ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ
- 400 αλεύρι ΓΟΧ (13% πρωτεΐνη)
- 275 ml νερό
- 10 γρ. αλάτι
- 8 Ελαιόλαδο
- 5 γρ. ξερή μαγιά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ κ.γλ. μπούκοβο
- 800 γρ. τομάτα ολόκληρη σε κονσέρβα
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 2 κλαδάκια φρέσκο βασιλικό
- 1 κ.γλ. αλάτι
- Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ
- 200 γρ. Λουγιάκης regato τριμμένο
- 400 γρ. Λουγιάκης 4 τυριά τριμμένο
- 10 φέτες χοιρινή ωμοπλάτη ΛΟΥΓΙΑΚΗΣ
- 15 φέτες Λουγιάκης σαλάμι πεπερόνε
- Φρέσκα φύλλα βασιλικού
- Φρέσκο θυμάρι
- Ελαιόλαδο
Video
Σπιτική πίτσα φούρνου
Ακολουθήστε τον σεφ Βασίλη Καλλιμούκο στις μαγειρικές του αναζητήσεις μέσα από την εκπομπή FOOD STORY στη ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης. Έχοντας την πεποίθηση ότι η μαγειρική θα έπρεπε να είναι μία βασική ανθρώπινη δεξιότητα, όπως η γραφή, η ανάγνωση ή η οδήγηση, ο Βασίλης μας μαθαίνει, βήμα βήμα, πώς να δημιουργούμε από τις πιο απλές μέχρι τις πιο απαιτητικές συνταγές, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά. Όλοι θα μάθουμε κάτι καινούργιο. Μπορεί να είναι ένας απλούστερος τρόπος να μαγειρέψουμε μπελαλίδικες συνταγές, ένας νέος τρόπος να χρησιμοποιήσουμε μπαχαρικά, ένας φρέσκος συνδυασμός υλικών ή tips και τεχνικές που μετατρέπουν το καθημερινό φαγητό σε κάτι ξεχωριστό.