Σπιτικό καλτσονε με μορταδέλα & σαλάμι για 4 άτομα από τον σεφ Βασίλη Καλλιμούκο και την εκπομπή FOOD STORY.
Σπιτικό καλτσονε με μορταδέλα & σαλάμι
Ingredients
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
- 700 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
- 415 ml χλιαρό νερό
- 15 γρ. αλάτι
- ¼ κ.γλ. ξερή μαγιά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
- 50 Ελαιόλαδο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 800 γρ. τομάτα ολόκληρη (κονσέρβα)
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 2 πρέζα ζάχαρη
- 2 κλωνάρια φύλλα βασιλικού
- αλάτι
- Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
- 50 Ελαιόλαδο
- 2 μεσαία κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 2 κόκκινες πιπεριές, σε λεπτές φέτες
- 2½ κούπες Λουγιάκης 4 τυριά τριμμένο
- 16 φέτες Λουγιάκης μορταδέλα βραστή σε φέτες
- 24 φέτες Λουγιάκης σαλάμι πεπερόνε σε φέτες
- αλάτι
- Πιπέρι
Video
Σπιτικό καλτσονε με μορταδέλα & σαλάμι
Ακολουθήστε τον σεφ Βασίλη Καλλιμούκο στις μαγειρικές του αναζητήσεις μέσα από την εκπομπή FOOD STORY στη ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης. Έχοντας την πεποίθηση ότι η μαγειρική θα έπρεπε να είναι μία βασική ανθρώπινη δεξιότητα, όπως η γραφή, η ανάγνωση ή η οδήγηση, ο Βασίλης μας μαθαίνει, βήμα βήμα, πώς να δημιουργούμε από τις πιο απλές μέχρι τις πιο απαιτητικές συνταγές, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά. Όλοι θα μάθουμε κάτι καινούργιο. Μπορεί να είναι ένας απλούστερος τρόπος να μαγειρέψουμε μπελαλίδικες συνταγές, ένας νέος τρόπος να χρησιμοποιήσουμε μπαχαρικά, ένας φρέσκος συνδυασμός υλικών ή tips και τεχνικές που μετατρέπουν το καθημερινό φαγητό σε κάτι ξεχωριστό.